Zoeken
ONS BEDRIJF

Onze tijdslijn

Als een van de pioniers in poortautomatisatie, legde Eduard Tousek de hoeksteen van de huidige bedrijvengroep met de oprichting van tousek Torantriebe Österreich in 1974. De oorspronkelijke eenmanszaak werd in 1988 omgezet naar een naamloze vennootschap. Slechts drie jaar later werd de vestiging in Duitsland opgericht.

Tijdens de volgende jaren werd de strategie van voortdurende uitbreiding en leiderschap op gebied van innovatieve poortaandrijvingstechnologie met succes voortgezet:

 • 1993 De eerste vestiging buiten het Duitstalige gebied werd geopend in Praag.

 • 1998 Het assortiment wordt uitgebreid met de introductie van nieuwe loopprofielen voor vrijdragende schuifpoorten.

 • 2001 De oprichting van het Poolse kantoor is een feit.

 • 2003 Het aluminium loopprofiel LWA115 werd op de vakbeurs R + T Stuttgart bekroond met de innovatieprijs, onder meer door de inschuifbare tandlat.

 • 2004 Tousek introduceert als eerste fabrikant een tweeregelige display-programmatie, met een meertalig menu met volle tekst. Hiermee begon een nieuw tijdperk van gebruiksgemak, dat tot vandaag nog steeds uniek is.

 

 • 2005 Tousek Duitsland verhuisde naar een eigen nieuwe locatie.

 • 2006 Alle aandrijvingen worden geleverd met display-programmatie.

 • 2010 De serie PULL T schuifhekaandrijvingen is uitgerust met nieuwe en zeer gevoelige sensoren voor maximale veiligheid - getest en gecertificeerd door TÜV-Süd.

 • 2010 Tousek Polen is verhuisd naar een eigen nieuwe locatie.

 • 2012 Het bestaande hoofdkantoor in Oostenrijk werd gemoderniseerd en uitgebreid.

 • 2014 Tousek viert 40 jaar succes.

 • 2015 Tousek BENELUX werd opgericht.

 • 2019 Tousek Tsjechië is verhuisd naar een nieuwe locatie.

De Tousek-bedrijvengroep levert sinds het begin van zijn bedrijfsactiviteiten enkel aan gespecialiseerde vakhandelaars. Ons voortdurende succes hebben we te danken aan deze nauwe samenwerking. Tegenwoordig heeft de tousek-bedrijvengroep meer dan 100 mensen in dienst in heel Europa.

Onze producten

De tevredenheid van onze klanten is de maatstaf voor ons werk. Daarom zijn de eisen die aan onze producten worden gesteld vooral gericht op een bovengemiddelde levensduur, de modernste techniek en grootste bedieningsgemak. Onze eisen gaan veel verder dan pure nauwkeurigheid en functionaliteit. Constante analyses en controles op inkomende en uitgaande goederen vormen de kernelementen van ons kwaliteitssysteem. Een filosofie die werkt en bewijst dat we gelijk hebben, want onze producten worden meer dan gewaardeerd over de hele wereld.

Onze onderneming

Naast continue innovatie staat, een maximaal klantvoordeel vooraan bij al onze activiteiten. Door de korte en snelle communicatiekanalen tussen ontwikkeling en verkoop kan er snel worden aangepast aan veranderende marktbehoeften. Daarnaast zijn onderzoek, ontwikkeling, prototypebouw en productie allemaal ondergebracht op één locatie. Dit zorgt voor een permanent constant kwaliteitsniveau - en dat op het hoogste niveau - over alle afdelingen heen.

Onze medewerkers

Onze medewerkers zijn ons meest waardevolle bezit. Teamwork en een sterke cohesie - zoals in een grote familie - zijn bij ons geen loze woorden, maar de realiteit van elke dag. Daarom hechten we bewust veel belang aan langdurige verbondenheid en constante opleiding en bijscholing van onze medewerkers. Dit resulteert in een hoog kennis- en ervaringsniveau van onze medewerkers en is altijd en overal voelbaar bij onze klanten.

Onze missie

Overal waar het bijzonder veilige en innovatieve deuraandrijvingen betreft, willen we de hoofdrol blijven spelen. Voortdurende verdere ontwikkeling, constante observatie van nieuwe trends en een hoge productiviteit, op elk gebied, zorgen voor ons succes op lange termijn.

Ons motto

Alles wat we doen en doen is uitsluitend gericht op het succes van onze klanten. Wij geloven dat zaken alleen tussen mensen worden gedaan. Een principe dat niet alleen in het verleden maar ook in de toekomst voor ons van het allergrootste belang zal zijn. Daarom behandelen we al onze klanten hoffelijk, vriendelijk en met de grootste waardering. Onze klanten moeten zich bij ons altijd op hun gemak voelen.

Algemene voorwaarden